در ادامه نگرانی‌های ملی و بین‌المللی از محدودیت‌های وضع‌شده علیه بانوان کشور؛ گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان باردیگر خواستار متوقف روند بازداشت بانوان افغانستان شد و تأکید کرد که افراد دخیل در این روند، بایستی پاسخگو قرار داده‌ شوند. ریچارد بنیت همچنین از حکومت سرپرست خواسته که به تعهدات بین‌المللی […]

در ادامه نگرانی‌های ملی و بین‌المللی از محدودیت‌های وضع‌شده علیه بانوان کشور؛ گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان باردیگر خواستار متوقف روند بازداشت بانوان افغانستان شد و تأکید کرد که افراد دخیل در این روند، بایستی پاسخگو قرار داده‌ شوند. ریچارد بنیت همچنین از حکومت سرپرست خواسته که به تعهدات بین‌المللی افغانستان، متعهد باشد. در همین حال، برخی از فعالان عرصه‌ حقوق زن ضمن انتقاد از سیاست جامعه‌ جهانی در برابر حکومت سرپرست، خواستار فشارهای جدی و عملی بر این حکومت هستند.

چندی پیش، تصاویری در رسانه‌های اجتماعی دست‌به‌دست می‌شد که بازداشت برخی از بانوان در منطقه‌ برچی از مربوطات حوزه سیزدهم شهر کابل را نشان می‌داد. بازداشت این زنان و دختران به‌دلیل آن‌چه که بدحجابی گفته شد، واکنش‌های بی‌شمار داخلی و جهانی را برانگیخت. اینک گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان باردیگر به این موضوع پرداخته و گفته که اشخاص که در بازداشت‌های بانوان دست داشتند بایست پاسخگو قرار داده شوند. گزارشگر ویژه‌ سازمان ملل در یک بحث در پلتفرم ایکس خواستار متوقف کردن سلسله دست‌گیری زنان و دختران افغانستان شده‌است: «من همراه با دیگر کارشناسان سازمان ملل متحد از طالبان می‌خواهیم که همه‌‌ای بازداشت‌های خودسرانه که دختران و زنان افغانستان را به‌دلیل حجاب سخت‌گیرانه هدف قرار می‌دهد، متوقف کنند و به‌تعهدات بین‌المللی افغانستان در زمینه‌ حقوق بشر، از جمله کنوانسیون منع تبعیض در برابر بانوان، احترام بگذارند. من همچنان به ‌بررسی اتهام‌های مرتبط ادامه می‌دهم».

آقای بنیت همچنین از نشر گزارش تازه‌ای در مورد افغانستان در ۲۹ فبروری ماه جاری خبر داده و تأکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در این گزارش به‌گونه‌ کامل ارزیابی و بررسی شده‌است. در همین حال، برخی از فعالان عرصه حقوق زن، صدور اعلامیه‌ها و نشست‌های نهادهای حقوق بشری را بی‌نتیجه و بیهوده می‌خوانند و تأکید می‌کنند که برای برون‌رفت از وضعیت موجود، بایستی جامعه جهانی از فشارهای جدی و عملی در برابر حاکمان افغانستان کار بگیرد تا آنان به خواست‌های مشروع جهان و شهروندان افغانستان احترام بگذارند.

این در حالی‌است که افغانستان در سال ۱۹۴۶ میلادی به‌ عضویت سازمان ملل متحد درآمد و با امضای منشور این سازمان، باید اصول تعیین‌شده آنرا بپذیرد، حقوق بشر را محترم شمرده، آزادی‌های اساسی همه را بدون در نظر داشت جنسیت، زبان، مذهب و تفاوت احترام بگذارد و ترویج دهد.

Join us on Social Media
Noor TV on Facebook: https://www.facebook.com/Noortelevision
Noor TV on Instagram: https://www.instagram.com/noortv.af
Noor TV on Threads: https://www.threads.net/@noortv.af
Noor TV on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV_af
NOOR TV News on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV.af_NEWS
Noor TV on Twitter: https://twitter.com/noortv_af
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.tv
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.tv