پس از تسلط دوباره حکومت سرپرست در افغانستان، آخرین سرباز امریکایی در ۲۰ اگست سال ۲۰۲۱ از کشور خارج شد. روند خروج امریکا واکنشهای ملی و بینالمللی را در پی داشت. در تازهترین مورد مایکل مککال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر از خروج نظامیان امریکایی از کشور انتقاد کرده و جوبایدن […]
پس از تسلط دوباره حکومت سرپرست در افغانستان، آخرین سرباز امریکایی در ۲۰ اگست سال ۲۰۲۱ از کشور خارج شد.
روند خروج امریکا واکنشهای ملی و بینالمللی را در پی داشت. در تازهترین مورد مایکل مککال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر از خروج نظامیان امریکایی از کشور انتقاد کرده و جوبایدن را مسوول خروج اشفته آخرین نظامیان امریکایی ازافغانستان خواند. آقای مک کال همچنان افزوده است که نادیده گرفتن مشورتهای رهبران نظامی و هشدارهای جدی دیپلماتان درباره پیامدهای خروج از افغانستان سبب این فاجعه شدهاست: ″ترک کردن افغانستان و بیش از یکهزار شهروند امریکایی و ۱۰۰ هزار شریکان افغانستان، اقتدار اخلاقی واشنگتن را کاسته و متخاصمانی چون روسیه، چین و ایران را به تهاجم دعوت کرده است تا زمانیکه تمام چندوچون روند خروج قوای امریکایی از افغانستان روشن و عاملان این ناکامیها مشخص نشده است، آرام نخواهد نشست″.
همزمان با این انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا میگوید که تصمیم خروج امریکا از افغانستان اگرچه دشوار تمام شد، اما درست بود. بلینکن همچنان از تعهدات امریکا به مردم افغانستان یاد آوری کرده و گفته است که در دو سال گذشته همه شهروندان امریکایی که خواستار خروج از افغانستان بودند، به بیرون از کشور انتقال داده شدند. بلینکن این اظهارات در یک نشست خبری مطرح کردهاست: ″طولانیترین جنگ امریکا را خاتمه دادیم. برای نخستین بار در ۲۰ سال، نسل دیگری از امریکایی های جوان برای جنگ و کشته شدن به افغانستان نمیروند″.
درهمینحال، شماری از آگاهان سیاسی خروج نظامیان امریکایی از افغانستان را برنامهریزی شده میخوانند و میافزایند که مذاکرت دوحه در مورد تشکیل حکومت همهشمول با حکومت سرپرست بههیچ نتیجه نرسید.
این در حالیاست که مقامهای امریکایی همواره خروج نیروهای این کشور از افغانستان را فاجعهبار و ننگین خوانده و خواهان بررسی خروج عجولانه نیروهای امریکایی از این کشور شدهاند.
Tuesday, 3 October , 2023