در ادامه‌ی واکنش‌ها به نقض حقوق اساسی زنان در کشور، گزارشگر ویژه‌ی حقوق‌بشر سازمان ملل برای افغانستان در دومین گزارش خود وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان را وخیم ‌خوانده و از حکومت کنونی خواستار تامین حقوق اساسی زنان شده‌است. همزمان با این، سازمان عفو بین‌الملل از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل خواسته تا راهکار مستقل برای بررسی […]

در ادامه‌ی واکنش‌ها به نقض حقوق اساسی زنان در کشور، گزارشگر ویژه‌ی حقوق‌بشر سازمان ملل برای افغانستان در دومین گزارش خود وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان را وخیم ‌خوانده و از حکومت کنونی خواستار تامین حقوق اساسی زنان شده‌است.

همزمان با این، سازمان عفو بین‌الملل از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل خواسته تا راهکار مستقل برای بررسی جنایت‌های بشری در افغانستان ایجاد کند. این درحالی‌است که شماری از فعالان حقوق زن بار دیگر خواستار تامین حقوق زنان در کشور شده‌اند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی حقوق‌بشر سازمان ملل برای افغانستان، دومین گزارش خود در مورد وضعیت حقوق‌بشر در کشور را منتشر کرده و گفته است که وضعیت حقوق‌بشر در افغانستان وخیم‌تر شده‌است. در این گزارش در مورد سیاست‌های حکومت سرپرست علیه زنان، ابراز نگرانی شده و از حکومت خواسته شده که حقوق زنان به‌‌شمول حق آموزش و کار بدون هرگونه تبعیض، تامین شود. آقای بنت هم‌چنین از جامعه جهانی، به‌ویژه کشورهای عضو سازمان ملل خواسته است که وضعیت افغانستان را در محراق توجه سیاست خارجی‌شان قرار بدهند: ″انکار تبعیض‌آمیز آنها از حقوق بنیادی بشری زنان و دختران ممکن به مثابه آزار جنسی که جنایت علیه بشریت است، باشد″.

در همین‌حال، سازمان عفو بین‌الملل در یک گزارش تازه گفته حکومت کنونی در افغانستان از زمان حاکمیت‌شان حقوق زنان و دختران را به‌گونهٔ سیستماتیک نقض کرده‌است. این سازمان هم‌چنان از شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد خواسته تا یک راهکار مستقل را برای جمع‌آوری شواهد و بررسی جنایت‌های بشری در افغانستان بر اساس قوانین بین‌المللی ایجاد کند.

از سوی هم، تام ویست نماینده‌ی ویژه‌ی امریکا برای افغانستان در دیداری با دو تن از فعالان حقوق زن افغانستان در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان پس از سقوط حکومت پیشین گفت‌وگو کرده‌است. آقای ویست با نشرتویتی از توانای زنان افغانستان ستایش کرده و گفته است به‌حمایت از زنان و دختران در افغانستان ادامه خواهند داد.

این در حالی‌است با وجود خواسته‌های جامعه جهانی برای تامین حقوق زنان در افغانستان هنوزهم دختران حق آموزش و تحصیل و زنان اجازه کار را ندارند؛ اما مقام‌های حکومت کنونی می‌گویند که آن‌ها بر اساس احکام و آموزه‌های دینی برای فراهم‌سازی شرایط برای آموزش و کار زنان تلاش می‌کنند.