هند و پنج کشور آسیای مرکزی در نشستی گفته‌اند که برای تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر در افغانستان که به‌حقوق همه شهروندان این کشور از جمله زنان احترام بگذارد، فشار وارد می‌‌کنند. در بیانه‌ای مشترک این نشست بر اهمیت تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر، تضمین حقوق زنان و اقلیت‌ها تاکید شده‌است. در نخستین نشست این […]

هند و پنج کشور آسیای مرکزی در نشستی گفته‌اند که برای تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر در افغانستان که به‌حقوق همه شهروندان این کشور از جمله زنان احترام بگذارد، فشار وارد می‌‌کنند.

در بیانه‌ای مشترک این نشست بر اهمیت تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر، تضمین حقوق زنان و اقلیت‌ها تاکید شده‌است. در نخستین نشست این گروه مشترک هم‌چنان گفته شده که خاک افغانستان نباید برای هیچ ‌گونه فعالیت تروریستی استفاده شود. در بیانیه این نشست همچنان به تدوام ارایه کمک‌های بشردوستانه به‌مردم افغانستان توافق شده‌است. این درحالی‌است که مقام‌های حکومت سرپرست همواره حکومت کنونی را همه‌شمول دانسته اند.

تایمز آف اندیا گزارش داده است که هند و کشورهای قزاقستان، قرغیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و اوزبیکستان در نشستی گفته‌اند که برای تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر در افغانستان که به‌حقوق همه شهروندان این کشور از جمله زنان احترام بگذارد، فشار وارد می‌کنند. در بیانه‌ای مشترک این نشست بر اهمیت تشکیل یک ساختار سیاسی فراگیر، تضمین حقوق زنان و اقلیت‌ها تاکید شده‌است.

هند و پنج کشور آسیای مرکزی روز سه‌شنبه، در اولین نشست این گروه مشترک در هند تاکید کرده‌‌اند که خاک افغانستان نباید برای هیچ ‌گونه فعالیت تروریستی استفاده شود. در این نشست هم‌چنان بر مبارزه مشترک با تهدیدات منطقه‌ای با هراس‌افگنی و قاچاق مواد مخدر تاکید شده‌است: ″سرزمین افغانستان نباید برای پناه دادن، آموزش، برنامه‌‌ریزی یا تامین مالی هرگونه اقدامات تروریستی مورد استفاده قرار گیرد و هیچ سازمان تروریستی از جمله سازمان‌های تعیین ‌شده در قطع ‌نامه ۱۲۶۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد نباید پناه ‌گاه یا اجازه استفاده از قلم‌رو افغانستان را داشته باشند″.

در بیانیه‌ی این نشست هم‌چنان به تدوام ارایه کمک‌های بشردوستانه به مرم افغانستان توافق شده و هند از ارسال ۲۰ هزار متریک تُن کمک گندم به افغانستان با مشارکت سازمان غذایی جهان از طریق بندر چابهار نیز خبر داه است.

این درحالی‌است که هند تا کنون حکومت سرپرست افغانستان را به‌رسمیت نشناخته است و همواره بر ضرورت تشکیل یک دولت فراگیر و استفاده نشدن خاک افغانستان برای فعالیت‌های هراس‌افگنی تاکید کرده‌است. مقام‌های حکومت سرپرست اما همواره حکومت کنونی را همه‌شمول دانسته‌اند.

گفتنی‌است که همزمان با این، نشستی دیگر با اشتراک نماینده ‌گان ویژه‌ی کشورهای همسایه افغانستان و روسیه در تاشکند با محوریت بررسی اوضاع جاری افغانستان برگزارش شده‌است. هم‌چنان روز سه‌شنبه، نمایندگان ویژه‌ی نه کشور غربی و اتحادیه اروپا در یک بیانیه‌‌‌ای مشترک تاکید کرده‌‌اند که دست‌یابی به صلح‌و‌ثبات در افغانستان مستلزم یک گفت‌وگوی ملی معتبر و فراگیر است که منجر به‌نظم قانون اساسی با یک نظام سیاسی فراگیر شود.