مایکل مک ‌کال، رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه‌ای، بار دیگر وزارت خارجه را به‌گمراه کردن افکار عامه در مورد نحوه خروج فاجعه‌‌بار امریکا از افغانستان متهم کرده‌است. مک کال، با انتقاد از کارشکنی وزارت خارجه امریکا در انجام این تحقیقات گفته است که آنرا تحمل نخواهد کرد. رییس کمیته‌ی روابط خارجی […]

مایکل مک ‌کال، رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه‌ای، بار دیگر وزارت خارجه را به‌گمراه کردن افکار عامه در مورد نحوه خروج فاجعه‌‌بار امریکا از افغانستان متهم کرده‌است.

مک کال، با انتقاد از کارشکنی وزارت خارجه امریکا در انجام این تحقیقات گفته است که آنرا تحمل نخواهد کرد. رییس کمیته‌ی روابط خارجی کانگر امریکا ادعا دارد که وزارت خارجه این کشور معلومات قابل ملاحظه‌ای را در باره‌ای نحوه خروج این کشور از افغانستان ارایه نکرده‌است.

آخرین هواپیمایی حامل نظامیانی امریکایی به تاریخ ۳۰ آگست سال ۲۰۲۱ افغانستان را ترک کرد، از آن هنگام بیش از یک‌و‌نیم سال می‌‌گذرد، هرچند، هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات امریکا روی پایان حضور امریکا در افغانستان توافق داشتند؛ اینک اما نحوه خروج و پیامدهای آن به‌موضوع نزاع میان حزبی در امریکا بدل شده‌است. درهمین‌حال، مایکل مک ‌کال، رییس کمیته‌ی روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا در بیانیه‌‌ای، بار دیگر وزارت خارجه را به‌گمراه کردن افکار عامه در مورد نحوه خروج فاجعه‌‌بار امریکا از افغانستان متهم کرد. او با انتقاد از کارشکنی وزارت خارجه امریکا در انجام این تحقیقات گفت که آن را تحمل نخواهد کرد: ″وزارت امور خارجه هم‌چنان به کارشکنی در تحقیقات کمیته‌ی من در مورد خروج از افغانستان ادامه می‌‌دهد و ما آن را تحمل نخواهیم کرد. مردم امریکا سزاوار پاسخ‌‌هایی در مورد خروج فاجعه‌‌بار از افغانستان هستند. این خروج لکه‌ای بر کارنامه حکومت است و تلاش‌های این وزارت برای پنهان کردن عدم شفافیت خود، دلیل دیگری است که باید پاسخ‌ها را دریافت کنیم″.

مایکل مک کال هم‌چنان افزوده است که وزارت خارجه باید اعلام کند که برنامه‌های اضطراری سفارت ایالات متحده در کابل چه بوده است. به ادعای کمیته‌ی روابط خارجی کانگرس امریکا، در پاسخ به نامه‌ای این کمیته که دو ماه پیش، به وزارت خارجه ارسال شد، این وزارت معلومات قابل ملاحظه‌ای ارسال نکرده‌است.

خروج از افغانستان به موضوع جدال میان حزبی تبدیل شده‌است. این کش‌و‌قوس‌های حزبی، بیش‌تر بر محور مدیریت پیامدهای خروج و تخلیه کارمندان و همکاران پیشین امریکا در افغانستان است.

با آن‌که بارها، جمهوریخواهان از روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان شدیدا انتقاد کرده‌اند، اما جوبایدن، رییس‌جمهور امریکا همواره از تصمیم‌اش مبنی بر خروج کامل نظامیان امریکایی از افغانستان دفاع و تاکید کرده‌است که تصامیم مبنی بر خروج از افغانستان، را با درنظرداشت منافع ملی امریکا اتخاذ کرده‎‌است.