کمیته حفاظت از خبرنگاران یا سیپیجی در آستانه دو سالهگی حاکمیت حکومت سرپرست، از ادامه محدودیتها و سرکوب خبرنگاران و رسانههای افغانستان نگرانی کرد. این سازمان با نشر اعلامیهای گفته است که وخیمتر شدن سرکوب رسانهای، افغانستان را از سایر نقاط جهان منزوی خواهد کرد. لیهیی، هماهنگکننده برنامه آسیایی کمیته حفاظت از خبرنگاران از از […]
کمیته حفاظت از خبرنگاران یا سیپیجی در آستانه دو سالهگی حاکمیت حکومت سرپرست، از ادامه محدودیتها و سرکوب خبرنگاران و رسانههای افغانستان نگرانی کرد.
این سازمان با نشر اعلامیهای گفته است که وخیمتر شدن سرکوب رسانهای، افغانستان را از سایر نقاط جهان منزوی خواهد کرد. لیهیی، هماهنگکننده برنامه آسیایی کمیته حفاظت از خبرنگاران از از تعطیل شدن دهها رسانه محلی در افغانستان ابراز نگرانی کردهاست.
درخبرنامه امده است: ″در زمانی که افغانستان با یکی از بزرگترین وضعیتهای اضطراری بشردوستانه دست وپنجهنرم میکند، دسترسی به اطلاعات موثق و قابل اعتماد میتواند، بهنجات جان و معیشت در یک بحران کمک کند، اما سرکوب فزاینده حکومت سرپرست بر رسانهها برعکس عمل میکند″.
در بخشی دیگر این خبرنامه آمده که دو سال گذشته، صدها خبرنگار افغانستان به کشورهای همسایه مانند پاکستان و ایران فرار کردند و بسیاری از آنها اکنون در بلاتکلیفی قانونی بدون چشم انداز روشنی برای اسکان مجدد به کشور سوم گیر کرده اند. درهمین حال، رییس خانه ملی خبرنگاران مشکلات اقتصادی را بزرگترین چالش فرا روی کار خبرنگاری در کشور عنوان می کند.
همزمان با این، دفتر حمایت کننده رسانه های آزاد افغانستان در خبرنامه ای، افزایش کم پیشینه بازداشت خبرنگاران در هفته های پسین را نگران کننده عنوان می کند و چنین وضعیت را در حقیقت خفه ساختن صدای آزادی بیان می داند.
پیشتر نیز، سازمان گزارشگران بدون مرز با نشر گزارشی تازه ای اعلام کرد که در دو سال پسین رسانههای افغانستان با نابودی روبهرو شدهاند. بربنیاد این گزارش، پس از روی کار آمدن حکومت سرپرست ۱۲هزار خبرنگار شغل خود را از دست دادهاند. این درحالیاست که ملا خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ در نشست کمیسیون بررسی تخطی رسانهها گفت، بهمشکلات رسانهها و خبرنگاران در کشور رسیدگی میکنند.
Sunday, 24 September , 2023