در ادامه‌ی نگرانی‌های جهانی از ممنوعیت کار زنان افغانستان در نهادهای خصوصی داخلی و خارجی، سفارت آلمان برای افغانستان، با نگرانی از وضعیت بد بشری به‌ویژه زنان در کشور می‌گوید که منع کار زنان در نهادهای کمک‌رسان، پیامد ویرانگر و غم‌انگیز داشته است. این سفارت در تویتی، بار دیگر خواستار از بین بردن ممنوعیت کار […]

در ادامه‌ی نگرانی‌های جهانی از ممنوعیت کار زنان افغانستان در نهادهای خصوصی داخلی و خارجی، سفارت آلمان برای افغانستان، با نگرانی از وضعیت بد بشری به‌ویژه زنان در کشور می‌گوید که منع کار زنان در نهادهای کمک‌رسان، پیامد ویرانگر و غم‌انگیز داشته است.

این سفارت در تویتی، بار دیگر خواستار از بین بردن ممنوعیت کار برای بانوان افغانستان در سازمان‌‌های غیردولتی شده‌است. در همین‌حال، شماری از فعالان حقوق زن نیز می‌گویند که ادامه ممنوعیت کار زنان سبب افزایش فقر در میان خانواده‌ها شده‌است.

حکومت سرپرست در ۲۴ دسامبر سال ۲۰۲۲ کار زنان در نهاهای خصوصی دولتی و غیر دولتی را منع کرد. این تصمیم با واکنش‍‌های داخلی و خارجی فراوان روبه‌رو شد؛ اما مقام‌های حکومت سرپرست می‌گوید که تلاش‌ها برای ایجاد زمینه‌های کاری برای زنان کشور بیش‌تر شده‌است.

در تازه‌ترین مورد، سفارت آلمان برای افغانستان می‌‌گوید که مسوولیت نرسیدن کمک به‌افغانستان و گرسنگی در این کشور بر عهده حکومت سرپرست است. این سفارت در رشته توییتی نوشته است که منع کار زنان در نهادهای بشردوستانه مانع کمک‌‌رسانی شده‌است. این سفارت تاکید کرده منع کار زنان در نهادهای کمک‌رسان، پیامد ویرانگر و غم‌انگیز داشته‌است. این سفارت بار دیگر خواست برداشتن ممنوعیت علیه کار زنان در افغانستان شده است: ″بگذارید خیلی واضح بگوییم: اگر کمکی به مردم افغانستان نمی‌رسد، اگر مردم از گرسنگی، سرما و ناکافی بودن یا نبود خدمات نجات رنج می‌برند، این مسوولیت تنها بر عهده مقامات فعلی است″.

در همین‌حال، شماری از فعالان حقوق زن نیز می‌گویند که ادامه ممنوعیت کار زنان سبب افزایش فقر در میان خانواده‌ها شده‌است. به باور فعالان حقوق زن، بسیاری از زنانی که از کار بیکار شده‌اند، نان آور خانواده‌ها اند.

این در حالی‌است که به تازگی وزیران خارجه زن حاضر در نشست امنیتی مونیخ آلمان، در یک بیانیه‌‌ای مشترک، خواستار رفع محدودیت‌های علیه زنان، از جمله نقش آنان در کمک‌رسانی شده‌‌اند. آنان محدودیت‌‌های علیه زنان را محکوم کرده و گفته ‌اند که حکومت کنونی افغانستان در تلاش حذف زنان از تمام زندگی عمومی است.