انترنیوز در گزارش تحقیقی خود گفتهاست که به دلیل محدودیتهای وضعشده بر رسانهها، اعتماد مردم از رسانههای سنتی کاهش یافتهاست. اما سخنگوی حکومت سرپرست میگوید که هیچ محدودیت و فشاری بر رسانهها در کشور نیست. اینترنیوز با انجام تحقیقی زیر عنوان ″از حقیقت و کسانی که آن را گزارش میکنند، حمایت کنید″ گفته که پس […]
انترنیوز در گزارش تحقیقی خود گفتهاست که به دلیل محدودیتهای وضعشده بر رسانهها، اعتماد مردم از رسانههای سنتی کاهش یافتهاست. اما سخنگوی حکومت سرپرست میگوید که هیچ محدودیت و فشاری بر رسانهها در کشور نیست.
اینترنیوز با انجام تحقیقی زیر عنوان ″از حقیقت و کسانی که آن را گزارش میکنند، حمایت کنید″ گفته که پس از رویکار آمدن حکومت سرپرست و وضع محدودیتهای سخت بر رسانهها، اعتماد مردم به منابع اطلاعاتی سنتی مانند رادیو، تلویزیون و روزنامه کاهش یافتهاست: ″اعتماد به رسانههای دولتی، رسانههای خصوصی، اخبار آنلاین و محتوای خبری بهاشتراک گذاشتهشده بهگونهای آنلاین و از طریق رسانههای اجتماعی کاهش یافتهاست. در دو سال پسین بخش رسانههای مستقل افغانستان که به سرعت در حال رشد بود، وارد بحران تازهای شدهاست. محدودیتهای سخت فیزیکی و سوءاستفادههای روانی، بازداشت خودسرانه روزنامهنگاران و دسترسی محدود به کمکهای مالی، ضربه هولناکی به رسانههای مستقل محلی وارد کرده و دسترسی شهروندان افغانستان به رسانههای قابل اعتماد را قطع کردهاست.″
بربنیاد یافتههای این تحقیق، در کنار بسته شدن نیمی از رسانههای افغانستان به دلیل وضع محدودیتها و کاهش خبرنگاران بهویژه بانوان در رسانهها، شهروندان کشور نیز اقدام به خودسانسوری در شبکههای اجتماعی و در تعاملات روزانه کردهاند. در این گزارش همچنین آمدهاست که در حال حاضر، محتوای رسانههای افغانستان در معرض سانسور و خودسانسوری قرار گرفته که در نتیجه اعتماد عموم به منابع اطلاعاتی و دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد کاهش یافتهاست.
در همین حال، برخی از خبرنگاران ضمن اینکه از فقدان حق دسترسی به اطلاعات شکایت میکنند، میگویند که بایستی حکومت سرپرست به آزادی بیان و آزادی رسانهها احترام بگذارد و زمینه بیاعتباری رسانهها و خبرنگاران نزد مردم را، فراهم نکند.
با این همه، سخنگوی حکومت سرپرست در پیام صوتی به تلویزیون نور، با رد گزارش انترنیوز، فعالیت رسانهها در زمان جمهوریت را پروپاگاندای محض میخواند و میافزاید که در حال حاضر، هیچ محدودیت و فشاری بر رسانهها در کشور نیست.
گفتنیاست که در تهیه این تحقیق با ۹۹۷ تن از زنان و مردان در سراسر کشور گفتوگو شدهاست. طبق یافتههای انترنیوز، ۸۲ درصد شهرنشینان تلویزیون داشتند، در حالی که این رقم در روستاها کمتر از ۵۰ درصد بودهاست. این در حالیاست که یافتههای این تحقیق، سازمانهای صحی و بشردوستانه، مساجد، شوراها، نمایندگان کوچهها و مدارس را معتبرترین منبع اطلاعاتی برای مردم دانستهاست.
Join us on Social Media
Noor TV on Facebook: https://www.facebook.com/Noortelevision
Noor TV on Instagram: https://www.instagram.com/noortv.af
Noor TV on Threads: https://www.threads.net/@noortv.af
Noor TV on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV_af
NOOR TV News on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV.af_NEWS
Noor TV on Twitter: https://twitter.com/noortv_af
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.tv
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.tv
Friday, 11 October , 2024