کمیته بین‌‌المللی نجات در گزارشی اتحادیه اروپا را به بی‌‌توجهی در قبال پناهجویان افغانستان متهم کرده‌است. این کمیته در این گزارش گفته که بسیاری از پناهجویان نیازمند افغانستان در پشت مرز‌های اتحادیه اروپا در جزایر یونان و در کمپ‌هایی زندان ‌مانند گیر افتاده‌‌اند. کمیته بین‌‌المللی نجات، افزوده که براساس طرحی که در سال ۲۰۲۱ ایجاد […]

کمیته بین‌‌المللی نجات در گزارشی اتحادیه اروپا را به بی‌‌توجهی در قبال پناهجویان افغانستان متهم کرده‌است.

این کمیته در این گزارش گفته که بسیاری از پناهجویان نیازمند افغانستان در پشت مرز‌های اتحادیه اروپا در جزایر یونان و در کمپ‌هایی زندان ‌مانند گیر افتاده‌‌اند. کمیته بین‌‌المللی نجات، افزوده که براساس طرحی که در سال ۲۰۲۱ ایجاد شد و آلمان را مکلف به پذیرش یکهزار پناهجو در هر ماه می‌کرد، این کشور حتی یک تن را نیز اسکان نداده است. در همین‌حال، سرپرست وزارت خارجه، از پناهجویان خواست که به‌کشور برگردند.

هفته گذشته اجساد ۱۸ پناهجوی افغانستان که در مسیر رسیدن به اتحادیه اروپا در بلغارستان جان باختند، به کابل رسید و از سوی خانواده‌‌های‌شان به خاک سپرده شدند. روزنامه گاردین به نقل از کمیته بین‌‌المللی نجات گزارش داده‌است که بسیاری از پناهجویان نیازمند افغانستان در پشت مرز‌های اتحادیه اروپا در جزایر یونان و در کمپ‌هایی زندان ‌مانند گیر افتاده‎‌اند. کمیته بین‌المللی نجات، اتحادیه اروپا را به‌تعهد شکنی‌های مداوم در پیوند به اسکان مجدد و قانونی پناهجویان افغانستان متهم کرده و افزوده که براساس طرحی که در سال ۲۰۲۱ ایجاد شد و آلمان را مکلف به پذیرش یک هزار پناهجو در هر ماه می‌‌کرد، این کشور حتی یک تن را نیز اسکان نداده‌است.

هرچند ۴۱ هزار و۵۰۰ شهروند افغانستان بین‌ سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ از طریق روند تخلیه در کشورهای اتحادیه اروپا پذیرفته‌ شده‌‌اند، اما کمیته بین‌‌المللی نجات آن را کافی نمی‌داند. در گزارش این نهاد آمده است که ۹۰ درصد از پناهجویان افغانستان در اردوگاه‌های جزایر یونان پس از آزمایش‌‌های صحی دارای علایم اضطراب و ۸۶ درصد دیگر افسرده‌ تشخیص شده‌اند.

دیوید میلیبند، رییس کمیته بین‌‌المللی نجات، گفته است: ″بهانه‌ای برای رفتار متفاوت با شهرودان افغانستان و پناهند‌گانی که مجبور به ترک خانه‌های خود در جاهای دیگر شده‌اند، وجود ندارد″.

توقع کمیته بین‌المللی نجات از کشورهای اتحادیه اروپا این است که تا پنج سال آینده ۴۲۵۰۰ پناهجوی افغان را اسکان مجدد دهند. گزارش نشر شده شامل پناهجویانی است که از مسیرهای ناامن خودشان را تا پشت مرز‌های اتحادیه اروپا رسانیده‌‌اند. مسیرهایی که هرازگاهی به‌قیمت جان آنان تمام شده‌است.