وزارت صحت عامه کارزار واکسین فلج کودکان “پولیو” را در کشور آغاز کرده‌است. سخن‌گوی این وزارت می‌گوید که در ولایت‌های بامیان، دایکندی، غور و شماری از ولسوالی‌‌ها به‌علت سردی هوا این دور واکسین به تاخیر خواهد افتاد. سخن‌گوی وزارت صحت عامه می‌گوید که در این دور کارزار ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج […]

وزارت صحت عامه کارزار واکسین فلج کودکان “پولیو” را در کشور آغاز کرده‌است.

سخن‌گوی این وزارت می‌گوید که در ولایت‌های بامیان، دایکندی، غور و شماری از ولسوالی‌‌ها به‌علت سردی هوا این دور واکسین به تاخیر خواهد افتاد. سخن‌گوی وزارت صحت عامه می‌گوید که در این دور کارزار ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد و برای افزایش مقاومت بدن کودکان در برابر بیماری‌ها برای آنان ویتامین “E” داده خواهد شد. در همین‌حال، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان نیز از والدین کودکان خواست که که کودکان زیر پنج سال خود را در جریان کمپاین چهار روزه در برابر پولیو واکسین کنند.

افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز به محو پولیو موفق نشده‌اند. در افغانستان در سال ۲۰۲۲، دو واقعه مثبت پولیو در ولایت‌های پکتیکا و کنر ثبت شده بود؛ اما در پاکستان شمار واقعات پولیو در سال گذشته میلادی عمدتا در ایالت خیبرپختونخوا حدود ۲۰ مورد گزارش شده بود.  در سال روان میلادی تاکنون کدام واقعه مثبت پولیو در افغانستان صورت نگرفته است. پولیو یک بیماری ویروسی است که قابل درمان و تداوی نیست و تنها توسط واکسین وقایه و محو می‌شود. کودکانی که به این بیماری مبتلا شوند، برای همیشه فلج و یا هم از بین می‌روند.

وزارت صحت عامه با آغاز کارزار تطبیق واکسن پولیو، می‌گوید که طی این کارزا ۹ میلیون و ۴۰۰ هزار کودک زیر پنج سال واکسن خواهند شد.

سخن‌گوی وزیر صحت عامه می‌گوید که رهبری این وزارت مصمم است تا هرچه زودتر بیماری فلج کودکان یا پولیو را از افغانستان به صورت کامل محو کند. به‌گفته وی افغانستان اکنون نسبت به هر زمانی دیگر به محو پولیو نزدیک شده‌است. وی هم‌چنان از شهروندان کشور به‌ویژه عالمان دین، متفذان و والدین کودکان زیر پنج خواست که در تطبیق این واکسن با این وزارت همکاری کنند.

تلاش‌ها برای محو پولیو یا فلج کودکان در افغانستان در حالی ادامه دارد که صد‌ها هزار کودک را در این کشور سوء‌تغذیۀ حاد شدید تهدید می‌‌کند. اداره هماهنگ کننده امور بشری سازمان ملل متحد می‌گوید که انتظار می‌رود که حدود ۸۷۵ هزار کودک از سوء‌تغذیۀ حاد شدید و ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک از سوء‌تغذیه حاد متوسط در سال روان میلادی در افغانستان رنج ببرند.