دوم نوامبر برابر با روز جهانی پایان دادن به معافیت از جرایم در برابر خبرنگاران است. مرکز خبرنگاران اعلام کرده که در دو دهه‌ی گذشته، دست‌کم ۱۳۰ خبرنگار در افغانستان کشته شده‌اند. این مرکز تاکید کرده که عدالت در مورد ۹۰ درصد جرایم علیه خبرنگاران، تأمین نشده‌است. جنگ در سالیان گذشته به‌ویژه جنگ بیست‌ساله در […]

دوم نوامبر برابر با روز جهانی پایان دادن به معافیت از جرایم در برابر خبرنگاران است. مرکز خبرنگاران اعلام کرده که در دو دهه‌ی گذشته، دست‌کم ۱۳۰ خبرنگار در افغانستان کشته شده‌اند. این مرکز تاکید کرده که عدالت در مورد ۹۰ درصد جرایم علیه خبرنگاران، تأمین نشده‌است.

جنگ در سالیان گذشته به‌ویژه جنگ بیست‌ساله در کشور، تقریباً از همه قشرهای جامعه قربانی گرفته و در بیشتر موارد، پرونده‌های قربانیان ورق‌نخورده باقی‌مانده و گذر زمان نیز، آنها را به فراموشی سپرده‌است. این جنگ سراغ جامعه رسانه‌ی افغانستان نیز رفته و خبرنگاران زیادی را به کام مرگ کشانده‌است. اینک، مرکز خبرنگاران افغانستان در روز جهانی “پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم در برابر خبرنگاران” آماری را منتشر کرده که بربنیاد آن، در دو دهه‌ی پسین، حدود ۱۲۸ خبرنگار و کارکنان رسانه‌ی کشته شده‌اند که از این میان، ۲۰ تن آنان خبرنگاران زن بوده‌اند. در این اعلامیه این نهاد آمده که در حال‌ حاضر نیز، فرهنگ معافیت از مجازات جرایم در برابر خبرنگاران در کشور حاکم است: دست‌کم ۱۲۸ خبرنگار و کارمند رسانه‌ی در دو دهه‌ی پسین در افغانستان کشته شده‌اند، اما عاملان بیشتر این رویدادها از مجازات معاف بوده‌اند. درحالی که خشونت‌ها در برابر خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ی در کشور ادامه دارد، به‌‌دلیل حاکمیت فرهنگ معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، عدالت در مورد بیشتر از ۹۰ درصد این جرایم تأمین نشده‌است.″

در کنار این، مسؤل نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان نیز ضمن ابراز نگرانی از فرهنگ معافیت از مجازات جرایم در برابر خبرنگاران، می‌گوید که نهادها و افراد مسؤل برای رسیدگی به پرونده‌های خبرنگاران ضعف دارند.

درهمین حال، برخی از خبرنگاران می‌گویند که ادامه وضعیت موجود، می‌تواند روحیه خبرنگاران افغانستان را سخت متأثر و مصونیت آنان را سلب کند. آنان از مسؤلان می‌خواهند که به پرونده‌های خبرنگارانی که مورد خشونت قرار گرفته‌اند، رسیدگی کند.

گفتنی‌است که مرکز خبرنگاران افغانستان همچنان از حاکمیت کنونی خواسته‌است که اجازه بدهند خبرنگاران و رسانه‌های آزاد بر مبنای قانون رسانه‌های همگانی و در فضای به دور از ترس و خودسانسوری برای اطلاع‌رسانی آزاد و بازتاب صدای واقعی مردم، عمل کنند.

Join us on Social Media
Noor TV on Facebook: https://www.facebook.com/Noortelevision
Noor TV on Instagram: https://www.instagram.com/noortv.af
Noor TV on Threads: https://www.threads.net/@noortv.af
Noor TV on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV_af
NOOR TV News on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV.af_NEWS
Noor TV on Twitter: https://twitter.com/noortv_af
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.tv
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.tv