ولادیمیر زلینسکی، رییس‌جمهور اوکراین، از رهبران اروپایی خواست تا ارسال تسلیحات از جمله راکت‌‌های دوربرد و طیارات جت‌ جنگی به این کشور را تسریع کنند. رییس‌جمهور اوکراین می‌گوید که تاخیر در تحویلدهی تسلیحات نظامی جنگ را طولانی می‌کند. در همین‌حال، رییس کمیسیون اروپا اعلام کرد که یازدهمین بسته تحریم‌‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، با هدف […]

ولادیمیر زلینسکی، رییس‌جمهور اوکراین، از رهبران اروپایی خواست تا ارسال تسلیحات از جمله راکت‌‌های دوربرد و طیارات جت‌ جنگی به این کشور را تسریع کنند.

رییس‌جمهور اوکراین می‌گوید که تاخیر در تحویلدهی تسلیحات نظامی جنگ را طولانی می‌کند. در همین‌حال، رییس کمیسیون اروپا اعلام کرد که یازدهمین بسته تحریم‌‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، با هدف مبارزه با دور زدن اقدامات محدود کننده‌ای در نظر گرفته شده‌است.

نارضایتی زلنسکی از تعلل اروپایی‌ها در کمک به‌کی‌‌یف، هدف بسته یازدهم تحریم‌‌های ضدروسی، قطع‌نامه روسیه درباره نورد استریم و ارسال چهار جنگنده اسلواکی به‌اوکراین، از مهم‌ترین رویدادها پیرامون جنگ اوکراین هستند.

در نشست سران بروکسل، رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا از طرحی برای تسریع در انتقال مهمات به اوکراین و هم‌چنین خرید مشترک و افزایش تولید نظامی حمایت کردند. این مطلب شب گذشته، پنجشنبه، در جمع بندی کتبی این اجلاس مشخص شده‌است. هم‌چنین تصریح شده‌است که این انتقال باید بدون لطمه به قابلیت دفاعی تک تک کشورهای اروپایی انجام شود.

در همین‌حال، ولادیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین در سخنرانی ویدیویی برای شرکت کنندگان در نشست سران اتحادیه اروپا در بروکسل، بار دیگر از شرکای غربی خود انتقاد کرده و تاکید کرد که کشورهای شریک کی‌یف پیشرفت جدیدی در رابطه با حمایت از اوکراین ندارند و از این واقعیت که اتخاذ تصمیمات جدید را به تعویق می‌اندازند، ابراز نارضایتی کرد: ″همکاران عزیز، آیا فکر نمی‌کنید که ما موفقیت‌های جدید کم‌تری نسبت به تاخیرهای جدید در اقدامات مشترک داریم؟ متأسفانه، این درست است و کرملین نیز این عدم موفقیت و سهل انگاری را می‌بیند″.

زلنسکی تاکید کرده‌است که اوکراین به تحویل فوری تسلیحات دوربرد و هواپیماهای مدرن نیاز دارد: ″تاخیر در تحویلدهی راکت‌های دوربرد و طیارات جت‌ جنگی می‌تواند جنگ در اوکراین را طولانی‌‌تر کند. اگر اروپا تردید کند، شیطان ممکن است وقت آنرا داشته باشد، تا خود را برای سال‌ها جنگ، آماده کند″.

از سویی‌هم، اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا در یک نشست خبری پس از اولین روز اجلاس سران اتحادیه اروپا در بروکسل، اعلام کرد که یازدهمین بسته متوالی تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، با هدف مبارزه با دور زدن اقدامات محدود کننده‌‌ای در نظر گرفته شده که از قبل علیه مسکو اعمال شده است: ″بسته یازدهم تحریم‌ها عمدتا با هدف مبارزه با دور زدن محدودیت‌ها و بستن روزنه ها در این زمینه خواهد بود″.

هم‌چنان نیکولای کوبرینتس، مدیر بخش همکاری‌های اروپایی وزارت امور خارجه روسیه، در مصاحبه با خبرگزاری تاس گفته که این کشور طی سال گذشته متقاعد شده‌است که خروج از شورای اروپا تصمیم درستی بوده و روسیه به این سازمان باز نخواهد گشت: ″در طول یک سال گذشته، ما فقط در خصوص درستی انتخاب خود بیشتر متقاعد شدیم. طلاق ما با استراسبورگ یک هوی‌و‌هوس نیست، بلکه یک تصمیم کاملا سنجیده است که در طی چندین سال به بلوغ رسیده است″.

این در حالی‌است که بانک جهانی در تازه‌‌ترین گزارشش در مورد خسارات مالی ناشی از جنگ در اوکراین، نوشته است که بازسازی این کشور پس یک سال حمله نظامی روسیه مبلغ چهارصد و 11 میلیارد دالر هزینه دارد. براساس این گزارش، ویرانی ناشی از جنگ بیش از هفت میلیون اوکراینی را به فقر کشانده و 15 سال توسعه را نیز از بین برده‌است. گفتنی‌است که بیش از یک‌ سال از آغاز درگیری میان روسیه و اوکراین می‌گذرد و در این مدت جنگ شدیدی میان دو طرف رخ داده‌است.

چندی پیش صندوق بین‌‌المللی پول نیز اعلام کرد که به توافق اولیه برای ارایه یک بسته مالی 15 میلیارد و شش صد میلیون دالری به اوکراین در طول چهار سال به هدف جلوگیری از کسری بودجه دست یافته است.