پس از درخواست‌های مکرر مقام‌های کی‌یف برای دریافت جنگنده‌های پیشرفته امریکایی کشورهای غربی سرانجام با انتقال جت‌‌های جنگنده F-16 به اوکراین موافقت کردند، هالند و دانمارک اولین محموله از این هواپیماها را ارسال خواهند کرد. ممکن است کی‌یف قبل از سال نوی میلادی یک محموله‌ای از این جنگنده‌ها را دریافت کند، اما بیشتر تحویل‌ها در […]

پس از درخواست‌های مکرر مقام‌های کی‌یف برای دریافت جنگنده‌های پیشرفته امریکایی کشورهای غربی سرانجام با انتقال جت‌‌های جنگنده F-16 به اوکراین موافقت کردند، هالند و دانمارک اولین محموله از این هواپیماها را ارسال خواهند کرد.

ممکن است کی‌یف قبل از سال نوی میلادی یک محموله‌ای از این جنگنده‌ها را دریافت کند، اما بیشتر تحویل‌ها در سال ۲۰۲۴ انجام خواهد شد. اما پنتاگون برخی شرایط را نام برد که اوکراین باید قبل از انتقال جت‌های جنگنده F-16 به این کشور رعایت کند. سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون گفت که برای تکمیل انتقال F-16 از کشورها، باید معیارهای خاصی از جمله آموزش خلبانان و موارد دیگری مانند تدارکات لوجستیکی فراهم شود: ″ایالات متحده آماده کمک به‌خلبانان اوکراینی برای یادگیری خلبانی جنگنده‌های آمریکایی است، اما تنها در صورتی که کشورهای اروپایی نتوانند از عهده تعداد نظامیان اعزامی اوکراین برآیند. کی‌یف هنوز تصمیمی در مورد تعداد خلبانانی که نیاز به آموزش دارند، اعلام نکرده است″.

در این حال، رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه اعلام کرد که انقره به‌تلاش‌‌های خود برای حل  مناقشه در اوکراین و از سرگیری اجرای توافقنامه صادرات غله ادامه خواهد داد. وی ابراز امیدواری کرد که که موافقت ولادیمیر پوتین، رییس‌‌جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی، رهبر اوکراین برای انجام مذاکرات را جلب کنند و گفت‌وگو درباره برقراری صلح از سر گرفته شود: ″ما تلاش خواهیم کرد تا در شرایط عادلانه راه رو صادرات غله را از سر بگیریم که انتظارات همه طرف ‌ها را بر آورده خواهد کرد. ما همچنین معتقدیم که صلح عادلانه امکان پذیر است. به همین دلیل به‌طور فعال برای حل بحران اوکراین تلاش خواهیم کرد″.

این در حالی‌است که روز دوشنبه وزارت دفاع دانمارک نیز اعلام کرد که اوکراین تنها می‌تواند از جنگنده‌های F-16 منتقل شده از این کشور در خاک خود استفاده کند و از این هواپیماها نباید برای حمله به‌خاک روسیه استفاده شود.