اولاف شولتز، نخست‌وزیر آلمان گفته که اگر چین در جنگ اوکراین مداخله کند و کمک نظامی به روسیه بدهد با تحریم روبه‌رو خواهد شد. وی اما با ابراز خوش‌‌بینی گفته است که بیجینگ از چنین اقدام اجتناب خواهد کرد. وی در عین‌حال، افزوده است که آلمان به افزایش تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی لازم برای […]

اولاف شولتز، نخست‌وزیر آلمان گفته که اگر چین در جنگ اوکراین مداخله کند و کمک نظامی به روسیه بدهد با تحریم روبه‌رو خواهد شد.

وی اما با ابراز خوش‌‌بینی گفته است که بیجینگ از چنین اقدام اجتناب خواهد کرد. وی در عین‌حال، افزوده است که آلمان به افزایش تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی لازم برای دفاع از این کشور ادامه خواهد داد. این در حالی‌است که مقام‌های روسیه همواره اعلام کرده‌اند که ارسال تسلیحات به‌کی‌یف جنگ را طولانی‌تر می‌کند. چین بارها این اتهام‌ها را رد کرده‌است.

از آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، کشورهای متحد این کشور کمک‌های تسلیحاتی را برای کی‌یف فراهم کرده و تعهد به ارسال تسلیحات بیش‌تر کرده‌اند. اما کی‌یف بیم آن دارد که تدارکات تسلیحاتی حیاتی برای دفاع در مقابل حملات جدید تهاجمی روسیه ممکن به کندی به پیش برود. اولاف شولتز، نخست‌وزیر آلمان، در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان امریکا می‌گوید که اگر چین به روسیه سلاح ارسال کند، این اقدام پیامد‌هایی را در قبال خواهد داشت، وی اما با ابراز خوش‌بینی گفته است که بیجینگ از چنین اقدام اجتناب خواهد کرد. این اظهارات شولتز چند روز پس از ملاقات با جو بایدن، رییس‌جمهور امریکا،‌ منتشر می‌شود: ″همه ما در این عقیده متفق‌القول هستیم که امکان تحویل سلاح وجود ندارد. دولت چین اطمینان داد که آن‌ها را تامین نخواهد کرد و این چیزی است که ما خواستار آن هستیم و روند اوضاع را زیر نظر داریم″.

پکن با موجی از اتهام‌ها از سوی مقام‌‌های غربی و رسانه‌‌ها در هفته‌های اخیر درباره آمادگی برای ارسال سلاح و کمک نظامی به روسیه روبه‌رو شده‌است.لی کچیانگ، نخست‌وزیر چین روز یکشنبه بدون اشاره به درگیری اوکراین و روسیه می‌گوید که کشورش هم‌چنان به یک سیاست خارجی مستقل در صلح پایبند می‌ماند.

نخست‌وزیر آلمان هم‌چنان تاکید کرده‌است که تصمیم گیری در مورد شرایط برقراری صلح در اوکراین بر عهده خود اوکراینی‌ ها است: ″هیچ تصمیمی بدون مشارکت مقامات اوکراینی گرفته نخواهد شد. ما به جای آن‌‌ها تصمیم نخواهیم گرفت و تنها ما از آن‌ها حمایت می‌کنیم″.

در همین‌حال، پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه مجارستان،تاکید می‌کند تصمیمات اتخاذ شده در اتحادیه اروپا برای حل جنگ نظامی در اوکراین مفید و کارساز نیستند. به نظر وی، اولین گام برای حل مناقشه باید متوقف کردن کشتار مردم باشد و این تنها با توافق دو طرف با آتش بس قابل دستیابی است: ″به نظر من راه‌ حل‌هایی که ما سعی کردیم در اروپا پیدا کنیم، کارآمد و سازنده نیستند، زیرا ما بیش از حد تحت تأثیر ذهنیت نظامی قرار داریم. مجارستان نمی‌‌خواهد خونریزی بیشتری را تحریک کند.«به همین دلیل است که ما در تلاش هستیم تا این کشتار را متوقف کنیم. ما سلاحی به اوکراین نمی‌فرستیم، ما هم‌چنان از صلح دفاع می‌کنیم″.

این در حالی‌است که، ماریا زاخارووا، سخن‌گوی وزارت امور خارجه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که اگر سایر شرکت‌ کنندگان آماده باشند تا توافق‌‌ها را به‌صورت برابر انجام دهند، روسیه نیز از تعهدات خود در قرارداد غله چشم پوشی نمی‌کند: ″اینها تعهدات یک طرفه نیست و از طرف دیگر، نباید در این زمینه جوسازی و دسیسه شود. اگر این توافق برابر باشد، ما همیشه به سهم خود عمل کرده ایم و قرار است به همه توافقات عمل کنیم″.

با این همه، دیوید بیزلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیش از این، خواستار تمدید توافق صادرات غله از مسیر دریای سیاه شد.به گفته وی، نیاز به تمدید قرارداد غله ناشی از درگیری‌های جاری در کره زمین، همه ‌گیری ویروس کرونا، تغییرات آب و هوایی و زلزله در ترکیه و سوریه است. وی هم‌چنین هشدار داد که عدم تمدید این قرار داد منجر به بی‌ثباتی گسترده، گسترش جریان مهاجرت و قحطی جهانی خواهد شد.