سیزدهم فبروری برابر با روز جهانی رادیو است. بربنیاد آمار نهادهای حامی رسانه‌ها، دست‌کم، دو سوم جمعیت کشور به نشرات رادیویی گوش می‌دهند. افزون بر این، مسئولان برخی از نهادهای حامی خبرنگاران و رسانه‌ها، وضع محدودیت‌ها از سوی حکومت سرپرست را، دلیلی بر توقف نشرات ده‌ها رادیو در کشور می‌دانند. سیزدهم فبروری برابر با روز […]

سیزدهم فبروری برابر با روز جهانی رادیو است. بربنیاد آمار نهادهای حامی رسانه‌ها، دست‌کم، دو سوم جمعیت کشور به نشرات رادیویی گوش می‌دهند. افزون بر این، مسئولان برخی از نهادهای حامی خبرنگاران و رسانه‌ها، وضع محدودیت‌ها از سوی حکومت سرپرست را، دلیلی بر توقف نشرات ده‌ها رادیو در کشور می‌دانند.

سیزدهم فبروری برابر با روز جهانی رادیو است. این روز توسط سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» نام‌گزاری شده‌است. نی یا نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان پیش از تعلیق مؤقت خود گزارش داده بود که ۷۳ درصد جمعیت کشور برنامه‌های رادیویی گوش می‌کنند. در همین حال، برخی از خبرنگاران می‌گویند که رادیو از جمله‌ نخستین ابزارهای اطلاع‌رسانی است و شمار زیادی از شهروندان کشور به‌منظور آگاه ‌شدن از اوضاع پیرامون خود و جهان به رادیو گوش می‌دهند.

بربنیاد گزارش‌های نهادهای حامی خبرنگاران و رسانه‌ها، پس از تحولات سیاسی پسین در کشور، محدودیت‌های فروانی بر رسانه‌های دیداری، شنیداری و چاپی وضع شد که کار اطلاع‌رسانی را با چالش‌های بی‌پیشینه روبه‌به رو کرد. برخی از مسئولان نهادهای حامی رسانه‌ها و خبرنگاران می‌گویند که بنا بر محدودیت‌های وضع‌شده، درکل، حدود ۷۰ درصد از فعالیت رسانه‌ها در کشور متوقف شده‌است.

در کنار این، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل برای افغانستان در روز جهانی رادیو از برخی از رادیوهای افغانستان دیدن کرده و گفته که تصور دنیای بدون رادیو دشوار است: «تصور دنیای بدون رادیو سخت است. ما این روز را جشن می‌گیریم تا قدرت رادیو را که وحدت و توسعه را در سراسر افغانستان شکل می‌دهد، نشان دهیم. یوناما و خانواده سازمان ملل متحد پشتیبان حق مردم افغانستان برای اطلاعات و آزادی بیان اند».

با این همه، معین وزارت اطلاعات فرهنگ می‌گوید که حکومت سرپرست، خاصتاً وزارت اطلاعات و فرهنگ متعهد است که از خبرنگاران و کسانی ‌که در رادیوها مشغول فعالیت‌اند، حمایت کند.
گفتنی‌است که مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده که طی بیش از دو سال پسین نشرات دست‌کم ۶۰ درصد از رسانه‌ها متوقف شده‌است. نی یا نهاد پشتیبان رسانه‌های آزاد افغانستان که اخیراً فعالیتش را در کشور متوقف کرد سال پار گفته بود که از میان بیش از ۳۰۰ رادیو، فعالیت حدود ۱۷۰ رادیو در افغانستان توقف یافته‌است.

Join us on Social Media
Noor TV on Facebook: https://www.facebook.com/Noortelevision
Noor TV on Instagram: https://www.instagram.com/noortv.af
Noor TV on Threads: https://www.threads.net/@noortv.af
Noor TV on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV_af
NOOR TV News on Youtube: https://www.youtube.com/@NoorTV.af_NEWS
Noor TV on Twitter: https://twitter.com/noortv_af
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.tv
Noor TV on Aparat: https://www.aparat.com/noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.af
Noor TV Website: http://www.noortv.tv