تکساری مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ۲۹ مین همایش خود را در تهران به روز های ۲۷ـ ۲۹ دسمبر ادامه داد. در این نشست نماینده گان و شخصیت های علمی جهان اسلام، روسای پارلمان های اسلامی، روسای دانشگاه های مهم اسلامی و شخصیت های مشهور مسلمان در کشور های اسلامی دعوت گردیده بودند. در این […]

تکساری

مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ۲۹ مین همایش خود را در تهران به روز های ۲۷ـ ۲۹ دسمبر ادامه داد. در این نشست نماینده گان و شخصیت های علمی جهان اسلام، روسای پارلمان های اسلامی، روسای دانشگاه های مهم اسلامی و شخصیت های مشهور مسلمان در کشور های اسلامی دعوت گردیده بودند.

در این همایش شخصیت های از اروپا، امریکا و از حوزۀ اقیانوسیه دعوت شده بودند و از ۷۰ کشور جهان در این کنفرانس حضور به هم رسانیده بودند. این همایش که همه ساله برگزار می گردد، امسال تحت عنوان (بحران کنونی جهان اسلام) گشایش یافت .

آیت الله محسن اراکی دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی این همایش را در جهت وحدت دنیای اسلام برجسته خواند و بحران جهان اسلام را به سه دسته تقسیم نمود.

بحران نخست همان نفوذ دشمن در مراکز تصمیم گیری کشور های اسلامی است، بحران دوم تفرقه و ستیز داخلی است که با دریغ و درد این بحران به وسیله دشمنان داخلی و خارجی اسلام در میان کشور های اسلامی تقویت می گردد و در حال تداوم می باشد.

بحران سوم گسست ملت ها، و پراگنده گی در میان کشور های اسلامی است و تعدادی از کشور های اسلامی دچار تشتت، پاشیده گی و فروپاشی می باشد؛ در حالی که قرآن کریم ادیان را برای ایجاد وحدت در جامعۀ اسلامی معرفی می نماید و این پراگنده گی ناشی از دور شدن مسلمانان از دستورات قرآن می باشد و جای دارد که با رفع این گونه نا توانی، راه وحدت در میان کشور های اسلامی جستجو گردد.

در این همایش چهار کمیسیون ایجاد گردید. از جمله دو کمیسیون شرایط موجود در جهان اسلام را به بررسی گرفت و دو کمیسیون دیگر علل ایجاد آن را به بررسی گرفتند. حسن روحانی رئیس جمهور کشور ایران از سعۀ صدر و همکاری عملی در جوامع اسلامی سخن گفت و اظهار نمود که باید تصمیم های این نشست جنبه های عملی پیدا نماید.

دیده می شود که در میان کشور های اسلامی یک سلسله جنایات آشکار وجود دارد و در میان کشور های اسلامی به جنایت کاران کمک مالی صورت می گیرد و آنها به طور علنی و یا مخفی تسلیح و یا تجهیز می گردند. در این نشست از علم و فن آوری در میان کشور های اسلامی بحث صورت گرفت و قرار بر این گردید تا فن آوری جدید محور فعالیت های جهان اسلام قرار گیرد و دنیای اسلام باید زیر ساخت های اقتصادی خویش را تحکیم بخشند و آیندۀ بدون شک به نفع دنیای اسلام خواهد بود و مسلمانان می توانند با گسترش فن آوری جدید دنیا را به نفع صلح و ثبات و زنده گی مسالیمت آمیز تغییر دهند.

در این نشست از نقش زنان در زنده گی مسالمت آمیز و وحدت میان کشور های اسلامی تاکید صورت گرفت. به همین صورت در این همایش قرار بر این گردید تا یک شورای سراسری علمای اسلام ایجاد گردد، تا عندل الموقع کشور های اسلامی را یاری و مدد رسانند.

در حاشیۀ این کنفرانس کمیسیون استاتید و روسای دانشگاه های اسلامی بر گزار گردید و راه های گسترش فرهنگ ، وحدت اسلامی و تقریب مذاهب اسلامی به بررسی گرفته شد. وزیر خارجۀ عراق در این همایش از بحران های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، امنیتی و تیوریک سخن گفت که در میان کشور های اسلامی این بحران های وجود دارد که باید به آن رسیده گی به عمل آید.

در این همایش موجودیت یک و نیم میلیارد مسلمان که انرژی بزرگی در جامعۀ جهانی است که باید به نفع ثبات در داخل دنیای اسلام و جهان از آن استفاده صورت گیرد. روحیۀ این همایش بازگشت به یک وحدت سراسری اسلامی در دنیای اسلام عنوان گردید و به گفته سخنرانان این همایش، نبود اراده در میان مسلمانان موجبات مشکلات عدیده در میان آنها گردیده است.

از توصیه های این کنفرانس زدودن اختلافات در میان کشور های اسلامی بوده و باور ها بر این بود که دنیای اسلام در یک جو نامطمین قرار دارد و هرچه زودتر باید به این مشکل رسیده گی صورت گیرد. نمایندۀ عراق در این همایش پیشنهاد نمود که پوهنتون الازهر باید تبهکاران را به جهان معرفی کند و همواره از صلح و ثبات جهانی پشتیبانی به عمل آورد و برای رسیدن به این کار لازم است تا یکنوع همکاری میان ازهر، مرجعیت و حوزه های علمیه بر قرار گردد و این همکاری می تواند یکنوع اعتدال را در کشور های اسلامی به وجود آورد.

این همایش در شرایط موجود دنیای اسلام که در برخی از کشور ها جنگ جریان دارد، یک حرکت سالم در جهت صلح خواهی در میان کشور های اسلامی خواهد بود.